catering ale

Catering i Örebro för bröllop, student, julbord mm

Catering Örebro
Skall du fira något och söker efter catering,  eller eventbyråer i Örebro? Här hittar du catering i Örebro. Här finner du cateringföretag som fixar ditt cateringevent, . Ta kontakt med cateringföretag i Örebro för mer information om specialiteter och upptäck det stora och varierande utbudet av catering i Örebro.

bröllop ale catering

B.A.C Bråtner Arrangemang & Catering
Örebro
Tel: 076-010 38 63
Catering till alla, företag och privatpersoner

Bambabilen
Foodtruck
Örebro
Tel: 073-514 67 71

Bröderna i Hallen
Kungsgatan 13
702 11 Örebro
Tel: 019-707 04 50

Cafe Garden
Varuvägen 2
702 36 Örebro
Tel: 019-22 33 60

Charterbaren
Örebro Läns Flygplats
705 94 Örebro
Tel: 019 - 30 70 50

Christinas Gästgifveri
Ervalla Gård 257
718 95 Ervalla
Tel: 070-393 09 09

East West
Engelbrektsgatan 8
Örebro
Tel: 019 - 320 330

Ethels Catering
 Böneruds Gård
715 93 ODENSBACKEN
Tel: 019-45 81 39

Fisk i Hallen
Kungsgatan 15
702 11 Örebro
Tel: 073-155 65 95
Skaldjursfat eller smörrebröd, vi fixar din catering i Örebro

Fratelli
Kungsgatan 19
702 11 Örebro
Tel: 019-12 21 10

Gamla Örebro
Bertil Waldéns Gata  14
702 13 Örebro
Tel: 073 – 944 11 14

Grekiska Kolgrillsbaren
Klostergatan 17
703 61 Örebro
Tel: 019 – 12 12 33

HerrGrillman
Norrbygatan 23
703 68 Örebro
Ring: 076-263 77 92
Grillcatering i Örebro

Il Cappuccino
Trädgårdsgatan 8
Örebro
Tel: 019-13 11 00

Josbaren
Drottninggatan 20
Örebro
Tele: 070-712 84 83

Kalason Catering & Matstudio
Vattenvägen 3
694 60 Örebro
Tel: 070-370 35 07

Lekhults Gård
Lekhult 81
719 93 Vintrosa
Tel: 019 29 22 52

Lilla Örebro
Köpmangatan 10
702 10 Örebro
Ring: 019-10 14 50
Catering i Örebro

Maxi ICA Stormarknad Boglundsgatan 2
703 74 Örebro
Tel: 019-673 22 00

Mersmak
Bettorpsgatan 10
703 69 Örebro
Tel: 019-25 04 38

Meza
Rudbecksgatan 7  
Örebro
tel: 019-12 30 40

MrMarcus
Box 8024
70008 Örebro
Tel: 019-12 27 00

Mummel & Mums
Näbbtorgsgatan 12
702 23 Örebro
Tel: 019-12 77 01

Pacos
Olaigatan 13 A
703 61 Örebro
Tel: 019-10 10 46

Parken
 Adolf Mörners Plan 6
700 09 Örebro
Tel: 019-24 66 55

Qwinsta Event
Triangelgatan 6
702 15 Örebro
Tel: 019-33 00 60

Restaurang Drängen
Oskarsvägen 1
702 14 Örebro
Tel: 019 - 32 32 96

Restaurang Forum
Universitet
701 82 Örebro
Tel: 019-12 58 30

Robertsons Charkuteri Adolfsbergsvägen 14
702 27 Örebrotel
Tel: 019-24 40 90

Rosengrens Skafferi Engelbrektsgatan 3
702 12 Örebro
Tel: 019-109540

Skogalunds Gård
Möllevägen 1
705 91 Örebro
Tel: 073-800 27 17

Smakrik Catering
Järnvägsgatan 25
Örebro
Tel: 019-507 12 29

Smörgåsbutiken
Drottninggatan 42
702 22 Örebro
Tel: - 019 - 13 80 20
Catering, smörgåstårtor, smörgåsar

Stadsträdgården
Floragatan 1
702 12 Örebro
Tel: 019-13 98 35

Stenkullen, Bergers Kök & Catering
Köpmangatan 7
702 10 Örebro
Tel: 070-328 81 27

Ströms Catering
Fridstavägen 16 715 94 Odensbacken
Telefon 019-45 20 09

Svalan
Brunnsparken
700 09 Örebro 
Tel: 019-24 00 66 

Södra Vattentornet
Gustavsviksvägen 7
702 30 Örebro
Tel: 019-609 04 54

Örebro Ölcafé
Järnvägsgatan 8
70361 Örebro
Tel 019-12 70 70

Catering Ale
catering bröllop
catering dop
catering student

Fördelar med catering

Det finns tillfällen när det kräver en alltför stor arbetsinsats för att göra i ordning mat för gästerna. Kanske är det en lokal utan tillgång till kök, du vill ha något fräschare än den lokala pizzerian, eller så vill du kunna slappna av och njuta av tillställningen utan att känna ett tyngande ansvar. Då är catering en perfekt lösning som tar bort många stressmoment.

Med catering kan du luta dig tillbaka och vänta in maten. Maten som har tillagats av duktiga kockar och anländer fräsch, varm och god. Du slipper stå och svettas över kastrullerna och kan slappna av och umgås med gästerna. Om du dessutom behöver anlita personal till servering, evenemangsvärdskap eller andra uppdrag, så kan många cateringfirmor även hjälpa till med det.

Planera cateringmenyn

Snittar och plockmat

Snittar och plockmat

Vad: Små ”munsbitar” av plockmat och större mättande maträtter serverandes av serveringspersonalen under hela eventet.
När: När du vill skapa en vardaglig och avslappnad atmosfär för att gästerna ska kunna mingla.

Buffé

Buffé

Vad: Stora matbehållare med mat och tillbehör på ett buffébord. Gästerna lägger själva upp på tallriken.
När: När du vill ge dina gäster lite mer valmöjligheter i en avslappnad miljö.

Tapas

Tapas

Vad: Små bufféer på varje bord och gästerna delar på maten upplagd på större fat som sätts direkt på bordet.
När: När du vill få till en gemensamhet eller familjekänsla. Detta bryter isen bra för gäster som aldrig träffats eller ger en trevlig touch på en familjemiddag då man får pröva många olika maträtter.

Sittning

Sittning

Vad: En klassisk middag som intas sittandes med flera individuella vackert upplagda maträtter.
När: När du vill ha en formell middag. Även om formaten ovan alla är fantastiska, så kan man säga att detta, om det utförs rätt, är det som blir den största succén.

Specialkost

Specialkost

Det är alltid någon bland alla gäster som antingen har en allergi (som gluten- och laktosintolerans) eller helt enkelt är vegetarian eller vegan. De som håller på med catering vet att detta förekommer relativt ofta. Det viktiga i detta fall är att den som bjuder in alla gäster frågar var och en av gästerna om de har något behov av specialkost. På detta vis blir cateringföretaget förberedda på eventuella förändringar i den vanliga menyn. Kom även ihåg att bemöta dessa behov med ansvar. Det sista man vill är ju att behöva ringa en ambulans på grund av att någon till exempel slarvat med den begärda kosten.Allergi är förstås den vanligaste orsaken till att någon behöver specialkost vid olika tillställningar. Många människor är allergiska mot till exempel nötter, gluten eller laktos. Det finns många olika typer av allergiska reaktioner och de mest allvarliga reaktionerna kan vara att gästen får en plötslig allergichock, vilket kan vara livshotande. Var särskilt försiktig med nötter i maten – i vissa fall kan den typen av allergi vara allvarlig nog att allergikern inte kan vistas i samma rum som nötter.

När man pratar om gluten och laktos, så gäller det att verkligen tänka till, då dessa ämnen är gömda i ingredienserna. Laktos finns i alla olika sorters mjölkprodukter, vilket förekommer i väldigt många maträtter. Det är där det kan vara lätt att missa och glömma bort att ersätta den vanliga mjölken med laktosfri mjölk. De vanligaste allergiska reaktionerna för de laktosintoleranta är bland annat gasbildning, svullnad av mage eller lös avföring. Glutenallergiker visar liknande reaktioner så som magsmärtor, uppspänd buk eller diarré. Gluten förekommer vanligtvis i till exempel bröd, vilket då måste ersättas med ett glutenfritt alternativ.

Någonting som inte är lika ofta förekommande som allergi, men som håller på att bli vanligare och vanligare, är behovet för en vegetarisk eller vegansk kost. Med full respekt för detta måste cateringföretaget anpassa maträtterna efter gästens behov och se till att rätterna fyller kraven.

Specialkosten är minst lika viktig som resten av menyn och ska alltid bemötas med respekt och ansvar. Ett enda litet enstaka misstag kan ha oerhört stora konsekvenser, särskilt när det gäller allergiker. För allas trevnad är det även väldigt viktigt att se till att de som behöver specialkost får den service som de behöver och slutligen känner sig trygga och nöjda och kan njuta tillsammans med de resterande gästerna av middagen och kvällen.

Vegetarisk

Vegetarisk

För den som inte har vana av att komponera vegetarisk mat kan det kännas svårt att komma på vad det är man skall bjuda på. Det är långt ifrån självklart att man lyckas duka upp ett vegetariskt middagsbord utan att trassla in sig i vegetariska anpassningar av kötträtter vilket inte alltid ger resultat man önskar. Det finns en uppsjö vegetariska rätter man kan ta fram med relativt enkla medel. Därtill finns ett stort antal avancerade och svåra rätter som endast lämpar sig i vegetarisk form. I syfte att ta fram en vegetarisk meny, kan det vara till hjälp att samtala med någon inom catering som har kunskap inom just detta. Cateringföretag med siktet inställt för att kunna leverera god vegetarisk kost, har stor kunskap inom området och vet hur man skall ta fram rätter och färdigställa maten på bästa sätt.

Hör av dig till de inom catering som finns på sidan, och du kommer med all sannolikhet få tag i någon som vid flera tillfällen lagat vegetarisk mat för buffé eller mer traditionell sittning.

I och med den kulturella utveckling som varit synlig under senare år, har mat-influenser kunnat utveckla och förbättra utbudet vegetarisk mat. Många av de klassiker som nu finns i många vegetariska kokböcker, har ursprung från andra kontinenter. Detta är en av orsakerna till att en vegetarisk måltid kan vara intressant och rolig även för de som inte huvudsakligen äter vegetariskt. Bland de vegetariska rätter som lämpar sig för buffé kan vi nämna ett par.

Falafel
Kikärtsbullar med örter. Dessa friteras och serveras med tillbehör eller i pitabröd.
Hoummus
Kikärtspuré med tahini (sesampasta), vitlök, spiskummin.
Sallad med bönor och dressing
Ost rätter
Färskost i marinad eller kryddblandningar

Under senare år har det kommit en rad olika alternativ till kött som bygger på diverse proteinkällor. Tay, soja, tempeh, Quorn. Kontakta den ni är intresserade av som leverantör av er catering och ställ frågor som rör vegetarisk kost. I allmänhet kan detta komponeras och anrättas ifall det finns viss framförhållning. Även för julbord eller andra traditionellt köttbaserade måltider och bufféer kan man få tag i vegetarisk mat som är till allas belåtenhet.

Svamptider, plockade 7 kilo trattkantareller i de fina Åmålskogarna. Nu har vi trattkantareller hela vintern, så härligt! #svamp#trattkantarell#svampsås#grytor#rensa#skogspromenad#