Cateringkock

Olika typer av catering

Mobil Catering

Med mobil catering så syftar man till mat som serveras på plats där den behövs via exempelvis en vagn eller ett stånd, så kallad Street Food,  av något slag. Vanligtvis så kan man stöta på flera olika sådana på festivaler, konserter, marknader eller större jippon av olika slag.

Leverans av mat till kunden

När man beställer mat från ett cateringföretag så kan man oftast välja om man vill ha färdiga rätter redan upplagda på fat, plockmat eller kanske hela mindre menyer. Man kan också välja mellan olika alternativ vad gäller storlekar.

Större helhetslösning

Är det större event eller tillställningar som vankas så har de flesta cateringföretag möjligheter att också hjälpa till med allt från att laga mat, leverera, duka, servera, duka av, fylla på till att diska och plocka undan då kvällen är slut. Allt för att du som anordnar och som står som värd ska slippa att tänka på något kring detta under själva tillställningen .

För företag

Det finns också de cateringfirmor som riktat in sig lite extra på att servera företag och erbjuda matmenyer för företagsevent, affärsmöten, kurser eller andra situationer i affärssyfte. Detta är faktiskt något som har en mycket hög efterfrågan och det är framförallt storkök som tar sig an uppgiften på grund utav att de har störst möjlighet till att förse en större grupp med vällagad mat.

Kock på plats

Det finns faktiskt ytterligare en tjänst som långt ifrån alla erbjuder, men till rätt pris förmodligen skulle ställa upp på, och det är att man hyr in en kock som lagar den mat man önskar på plats. Mycket populärt vid middagar då man har kocken på plats och som också serverar maten. Det ger en härlig känsla av både lyx, äkthet och kvalitet. Detta innebär kanske inte catering i bemärkelsen ”från restaurang till bord” men ingår ändå i dess tjänster. En annan faktor som gör det föredömligt är att du då mer precis kan se vad maten innehåller och styra själv kring hur kvällen skall se ut.