Tips på fördrinkar

Red rubin

2 dl Campari
2 st flaskor schweppes caribez, (à 37 cl)
1 st lime i klyftor

Lime

Rabarber- och ingefärsdrink

300 g rabarber
1 bit ingefära, ca 25 g
2 dl strösocker
2 dl vatten
3 flaskor päroncider, ca 1 liter
Garnera gärna med små jordgubbar

Rabarber

Blomsterbål

16 st isbitar, krossade
1 st lime, i tunna skivor
4 dl vitt vin, (typ torr riesling)
0,5 st basilikablad, som dekor, kruka
0,5 st grapefrukt, i mindre skinnfria bitar
2 dl konc fläderblomssaft

Grapefrukt

Mojito med jordgubbar

1,5 dl ljus rom
4 st mynta, kvistar färsk
4 st jordgubbar
2 st lime, pressad saft
1,5 dl sodavatten
1 pkt is
2 msk rårörsocker

Mynta

Kosken-brutti

3 st isbitar
1 1/2 dl fruktsoda
4 cl tranbärsjuice
1 dl bär, hallon och blåbär
4 cl vodka, koskenkorva, Nordic berries

Tranbär

Hallonmojito

4 st isbitar
0,5 st lime, pressad saft
5 st , eller 3 cl hallonpuré
5 st myntablad
3 cl vit rom, eller vodka
3 msk sodavatten
3 cl sockerlag
2 cl Hallonlikör
1,5 dl bryggt te (kobbs, kallt, (Kobbs röd längtan)

Hallon

Rabarberiña drink

1 msk citron, pressad
1 dl sockerdricka
2 msk rabarbersaft
3 cl brännvin, pitú cachaça
Servera gärna med rabarberstavar

Citron
Citron

Metropolitan

1 krm florsocker
2 st lime, klyftor
5 st is, bitar
0,5 dl tranbärsjuice, (gärna Ocean spray)
0,25 dl nyponte, kallt
2 tsk chililag

Drinkförhöjare

Lime- och melondrink

2 msk honung
8 st isbitar
3 dl , vitt
600 g honungsmelon, skalad och urkärnad
4 msk limesaft, nypressad
1 dl melonlikör, midori
1 l fruktsoda

Honungsmelon

Jordgubbscaipirinha

3 st lime
12 st jordgubbar
12 cl rom, cachaça, eller ljus rom
1 dl strösocker

Jordgubbar