Vegetarisk

Vegetarisk Lasagne

För den som inte har vana av att komponera vegetarisk mat kan det kännas svårt att komma på vad det är man skall bjuda på. Det är långt ifrån självklart att man lyckas duka upp ett vegetariskt middagsbord utan att trassla in sig i vegetariska anpassningar av kötträtter vilket inte alltid ger det resultat man önskar. Det finns en uppsjö vegetariska rätter man kan ta fram med relativt enkla medel. Därtill finns ett stort antal avancerade och svåra rätter som endast lämpar sig i vegetarisk form. I syfte att ta fram en vegetarisk meny, kan det vara till hjälp att samtala med någon inom catering som har kunskap inom just detta. Cateringföretag med siktet inställt för att kunna leverera god vegetarisk kost, har stor kunskap inom området och vet hur man skall ta fram rätter och färdigställa maten på bästa sätt.

Hör av dig till de inom catering som finns på sidan, och du kommer med all sannolikhet få tag i någon som vid flera tillfällen lagat vegetarisk mat för buffé eller mer traditionell sittning.

I och med den kulturella utveckling som varit synlig under senare år, har matinfluenser kunnat utvecklas och förbättra utbudet av vegetarisk mat. Många av de klassiker som nu finns i många vegetariska kokböcker, har sitt ursprung från andra kontinenter. Detta är en av orsakerna till att en vegetarisk måltid kan vara intressant och rolig även för de som inte huvudsakligen äter vegetariskt. Bland de vegetariska rätter som lämpar sig för buffé kan vi nämna ett par.

Falafel
Kikärtsbullar med örter. Dessa friteras och serveras med tillbehör eller i pitabröd.
Hoummus
Kikärtspuré med tahini (sesampasta), vitlök, spiskummin.
Sallad med bönor och dressing
Osträtter
Färskost i marinad eller kryddblandningar

Under senare år har det kommit en rad olika alternativ till kött, rätter som bygger på diverse proteinkällor. Tay, soja, tempeh, Quorn. Kontakta den ni är intresserade av som leverantör av er catering och ställ frågor som rör vegetarisk kost. I allmänhet kan detta komponeras och anrättas ifall det finns viss framförhållning. Även för julbord eller andra traditionellt köttbaserade måltider och bufféer kan man få tag i vegetarisk mat som är till allas belåtenhet.